Ingrediënten voor 4 personen:
1,200 kg vastkokende aardappels
120 gr gerookte spekjes
3 dikke uien
200 gr Orvalkaas
10 cl witte wijn
15 cl crème fraìche
25 gr boter
Zout, peper en nootmuskaat
BEREIDING :
Kook de aardappels in de schil in gezouten water, laat ze afkoelen en snij ze in blokjes. Bak de spekjes, giet het vet af en zet ze opzij. Fruit de in fijne schijfjes gesneden uien in de boter, laat ze licht kleuren en blus ze af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen. Zet ze opzij. Meng de aardappels met de spekjes, de uien en de crème fraiche. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek het met plakjes Orvalkaas. Zet de ovenschaal in de oven op 180°-200°C. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven. Eet smakelijk!
© V&K