Lamsmuisjes met zomergroenten en geplette bintjes 

Jordan Boreux, chefkok van  restaurant l'Episode, vertelt ons stap voor stap al zijn geheimen om dit heerlijk gerecht op tafel te toveren! 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 lamsmuisjes
1 ui fijngesneden
1 wortel in kleine stukjes gesneden
4 tomaten in blokjes gesneden (gepeld en ontpit) 
800g gesneden bintjes
200g boerenboter
20cl vloeibare room
2 soeplepels olijfolie
4 teentjes knoflook
Tijm & rozemarijn
Peper & zout
Nootmuskaat

VOORBEREIDING

Verwijder vel en vet van de lamsmuisjes. maak met een mes een inkeping in het vlees en duw er de knoflook in. Verhit de olie of de boter en bak de lamsmuisjes goudbruin. Voeg de tijm en de rozemarijn toe, en nog wat boter om het braden te vergemakkelijken. 

Voeg de tomaten, de wortel en de uit toe. Giet er de groentebouillon bij. Laar 1u30 garen op zacht vuur. Na de gaartijd, haal de lamsmuisjes uit de braadpan en laat de jus tot één derde inkoken. 

Kook de aardappelen gaar in gezouten water (45min), lek de aardappelen uit en plet ze met een pureestamper. Voeg boter, room en nootmuskaat toe.

DRESSING

Schik een mooie quenelle van geplette bintjes op het bord. Lag de lamsmuis erboven op met het bot naar boven. Garneer met de saus, voeg de seizoensgroenten toe en een atkje tijm.

Eet smakelijk!