Ingrediënten marinade:
1 kg varkensvlees
3 koffielepels azijn
1 koffielepel olie
7 middelgrote sjalotten
4 teentjes knoflook
3 laurierbladeren
2 takjes tijm
1 grote bos peterselie
1 glas witte wijn
Zout, peper
Ingrediënten Pastei:
500 g bloem
2 eieren
150 g vet (boter)
1 koffielepel saindoux
1 klein kopje melk
60 g gist
1 losgeklopt ei om de pastei te laten bruinen
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes van 2 cm en laat de marinade het 2 dagen en 2 nachten in het vlees intrekken. Draai het vlees regelmatig in de marinade om. Bereid een gerezen deeg voor. Verdeel het in 2 delen. Leg een deel in een ingevette taartvorm. Leg het gemarineerde vlees erop. Bedek het vlees met de rest van het deeg. Doorprik het deeg in het midden. Smeer de bovenkant van de taart in met het losgelkopte ei. Bak 1u en 15 min in de oven op 160°C (thermostaat 4)