Voor ongeveer 8 personen:
Ingrediënten:
1.500kg 'platte de Florenville' aardappelen
3 uien, 2 teentjes knoflook
80 g boter
90 g bloem
zout en peper
1 laurierblad, 2 takjes tijm
1/2 liter bruine bouillon (optioneel)
water
Recept:
Pel de uien, snipper ze en bak ze in de boter tot ze mooi goudkleurig zijn. Voeg de bloem toe en bak deze goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden. Voeg de uitgeperste knoflook, tijm, laurier, bruine bouillon en water toe. Meng, voeg zout en peper toe. Kook de saus een paar minuten. Schil en snijd de aardappelen, doe ze in de saus en kook ze ongeveer 20 minuten. Controleer het koken met een mespunt. Pas de kruiden aan. Serveer met gebraden gerookt spek, worst of short ribs, die naar wens tegelijkertijd in de saus kunnen worden gekookt. Je kunt er ook een gevarieerde, pittige salade bij serveren (destijds was het een paardenbloemsalade).
© Le Mont-Blanc Bouillon