Biscotin recept

Ingrediënten:

500 g witte bloem
2 eieren
100 g boter
50 g suiker
10 g zout
30 g gist
Iets minder dan 2 dl melk

Voor de garnituur:

1 ei
250 g suiker
150 g boter

Bereiging:

Verdeel het brooddeeg, zodra u het hebt voorbereid en laten rijzen, in 2 stukken van één derde en twee derde. De onderste laag moet nl dikker zijn als de bovenste. Laat daarna nog eens 20 minuten rijzen. Rol het grootste deel van het deeg uit tot een lap die in de springvorm past. Strooi daarna tweederde van de suiker en van de boter (blokjes van 1cm) over de taartbodem. Rol de bovenste deeglaag uit en leg deze als deksel over de taart. Maak de taartrand zorgvuldig dicht. Maak ook met een vork een aantal grote gaten in het deksel om luchtbubbels te vermijden. Verspreid de resterende suiker en boter over de taart. Verwarm de oven voor op 210 °C terwijl de biscotin nog 10 minuten rijst. Bak gedurende 25 minuten. Trakteer uzelf (maar wacht wel totdat hij een beetje afgekoeld is natuurlijk.

 © Tommy van den Berge