Wie zijn deze "Ambassadeurs van Orval"?
De Ambassadeurs van Orval zijn café's en restaurants die de trappist van Orval een speciale
plaats geven in hun assortiment. Ook dit jaar telden we wereldwijd talrijke café's, tavernes en restaurants tot de elite groep met dit prestigieuze label « Ambassadeur d’Orval ». De Belgische Ardennen is trots om er maar liefst een 60-tal op eigen bodem te hebben, de bakermat van deze trappist.
Om het label te mogen ontvangen; moet men niet alleen maar het beroemde bier in huis hebben. Drie
criteria zijn essentieel voor het behalen van de label : de presentatie, de service en de competentie.
Presentatie
De gelabelde etablissementen moeten een duidelijke "Orval" sfeer uitstralen. Typische decoratie, emaille Orvalplaten of spiegels,… Alle elementen moeten de Orvalliefhebber in een universum brengen van welzijn, ontspanning en degustatie.
Competentie
De cafébaas of restauranthouder deelt met passie en plezier zijn kennis van het trappistenbier. Het brouwproces van het bier alsook de geschiedenis van de plaats hebben geen geheimen meer voor hem of haar.
Kwaliteitsservice
Een Orval serveren is een kunst. De regels van het opdienen moeten gerespecteerd worden, net als de specifieke wensen van de gast: koud of op temperatuur, jong of wat ouder,… De klant is koning!