L'Escalier

Virton

L_Escalier_Petites_Web (5).jpgL_Escalier_Petites_Web (1).jpgL_Escalier_Petites_Web (8).jpgL_Escalier_Petites_Web (10).jpgL_Escalier_Petites_Web (14).jpg

Beschrijving

Eric Beaucamp is al zes jaar de drijvende kracht achter restaurant l’Escalier in Virton. Afkomstig uit Lille, heeft hij zijn hart verloren in Corsica. Tijdens de vakantie gaat hij er zijn kinderen Hugo en Allan bezoeken. De charme en de gastvrijheid die dit eiland typeren, bezielen ook zijn restaurant.Het kleine restaurant dat in het autovrije centrum van Virton ligt, valt bijzonder in de smaak. In de weekends is het er gezellig druk, de klanten zijn tevreden en ze komen dus graag terug.Eric werkte in Le Cours Florent in Parijs. Daarna nam hij een bocht naar Corsica waar hij vooral de typische kleine keuken leerde waarderen. De subtiele kunst om gasten te ontvangen leerde hij in La Robe des Champs in Metz."Tijdens de verbouwingswerken, heb ik er bewust voor gekozen om de prachtige trap die in het midden van het gebouw troonde, te bewaren. Een rode trap die van beneden tot boven centraal in de woning staat, die verdient het om geaccentueerd te worden…" zegt Eric Beaucamp.Wat ook opvalt in het decor zijn de kunstwerken van Blandy Mathieu, een kunstenaar uit Saint Mard, die zijn collectie hier tentoonstelt. Het intieme kader, de passende muziek … alles is hier "gewoon genieten". Ook van de specialiteiten van het huis: de fameuze boekweitwafels. Er is keuze uit niet minder dan dertig variëteiten. Op de kaart vindt u ook een assortiment fijne slaatjes van 2,5 tot 15,5 €. En een pannenkoek met suiker is een perfecte afsluiter van de maaltijd! Wij komen terug voor een smakelijk bezoek. (Bron: Jean-Pierre Monhonval)

Gesproken talen : Frans



Capaciteit

Groepen aanvaard

Maximaal aantal personen : 20

Faciliteiten en diensten

  • Huisdieren toegelaten

Locatie

Grand Rue, 18
6760 Virton

+3263221600